Warning: Creating default object from empty value in /home/rgre4801/public_html/wp-includes/ms-load.php on line 138
drogul inhiba VIATA | Asociatia GreenGate Asociatia GreenGate

drogul inhiba VIATA

DVD

Proiect: Reguli pentru prevenirea toxicomaniilor si a alcoolismului in randul tinerilor

Perioada: mai-iunie 2010

Partener program: Primaria Sectorului 1

Descriere: Un program de promovare si distributie a unui documentar educational bazat pe reguli de educatie pentru prevenirea consumului de droguri, alcool si tutun adresat elevilor din ciclul liceal (clasele IX-XII) din licee din raza Sectorului 1.

Documentarul a fost realizat de o echipa de profesionisti ai productiei video/ TV si cuprinde un ghid cu reguli de baza pentru prevenirea drogodependentei si a alcoolismului, in contextul cresterii consumului acestor tipuri de substante in scop recreational.

Documentarul a fost produs si distribuit in format VCD/ DVD, are o durata de aprox 30 min. si contine secvente demonstrative filmate, realizate sub indrumarea unor specialisti din partea Primariei Sectorului 1, Asociatiei Romane Antidrog, cadre didactice.

Loc desfasurare: licee din raza Sectorului 1 al Capitalei

Publicul tinta: elevii din licee, cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani (clasele IX-XII)

Scopuri ale programului:

- Informarea cu privire la consecintele negative pe care le are asupra sanatatii consumul de droguri (droguri usoare, droguri tari), de bauturi alcoolice si de tutun

- Informarea cu privire la manifestarile si bolile pe care le genereaza consumul acestor tipuri de substante

- Informarea cu privire la consecintele legale
- Identificarea si intelegerea pasilor care trebuie urmati de elevi in cazul în cazul în care primesc asemenea substante din partea altor persoane
- Prezentarea persoanelor la care trebuie sa apeleze in situatia in care le sunt oferite droguri, alcool etc. (parinti, profesori, reprezentanti ai Politiei etc.)

Lasă un răspuns

*