Warning: Creating default object from empty value in /home/rgre4801/public_html/wp-includes/ms-load.php on line 138
La Pedale | Asociatia GreenGate Asociatia GreenGate

La Pedale

bicla

Copiii, parintii si chiar bunicii sunt invitati la o plimbare gratuita cu bicicleta. Incepand de joi, 21 aprilie, bucurestenii iubitori de sport si miscare in aer liber pot profita, pentru al treilea an consecutiv, de programul La Pedaleprimul sistem gratuit de bike-sharing din Romania – amenajat de Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Asociatia Green Gate in parcul Kiseleff.

Incepatori sau experimentati, tineri sau varstnici, locuitorii Capitalei pot inchiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta. Cei dornici sa faca o plimbare vor trebui sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

“Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman

.Bicicletele sunt disponibile in doua modele – pentru copii si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcului. Centrul La Pedale este deschis pana la sfarsitul lunii octombrie, dupa urmatorul program: luni-vineri in intervalul orar 10:00-18:00, iar sambata si duminica de la 10:00-19:00.

In anii trecuti, proiectul La Pedale s-a bucurat de un real succes in randul bucurestenilor, zeci de mii de locuitori ai Capitalei “pedaland” una dintre bicicletele puse la dispozitia lor in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din Romania.

Proiectul La Pedale este parte a unei actiuni demarate de Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

Regulamentul Programului La Pedale:

Obligaţiile Utilizatorului

 1. Să folosească bicicleta doar în scopul în care aceasta a fost creată şi dată în folosinţă, respectiv activităţi de recreere.
 2. Să folosească bicicleta strict pe teritoriul parcului unde este localizat centrul de închiriere.
 3. Să lase drept garanţie la centrul de închiriere actul de identitate valabil şi în stare bună, care va fi recuperat la returnarea bicicletei în condiţiile în care a fost predată.
 4. Să folosească bicicleta ca un bun proprietar, respectând normele de utilizare şi condiţiile de exploatare.
 5. Să returneze bicicleta la locaţia centrului de închiriere în maximum 2 ore, conform intervalului orar specificat în prezentul contract.
 6. Să suporte cheltuielile de reparaţie/înlocuire aferente aducerii bicicletei la starea în care a fost predată în cazul producerii de avarii, daune sau furt pe durata perioadei de utilizare din culpa Utilizatorului.
 7. Să garanteze returnarea bicicletei sau a contravalorii acesteia indiferent de motivul pierderii posesiei bicicletei şi indiferent dacă acest motiv este sau nu independent de voinţa sa. Valoarea bicicletei reprezintă preţul de achiziţie al acesteia.
 8. Să nu preia bicicleta dacă se află sub influenţa alcoolului şi/sau a drogurilor ori altor substanţe stupefiante.
 9. Să folosească bicicleta în condiţii de securitate, pe propria răspundere, şi să nu emită pretenţii de despăgubiri materiale sau morale Proprietarului în caz de accident.
 10. Să comunice Proprietarului dacă a consumat băuturi alcoolice, stupefiante sau orice substanţe cu efect halucinogen; în cazul în care refuză / omite să comunice cele menţionate anterior, Proprietarul îşi rezervă dreptul de a refuza predarea bicicletei.
 11. Să nu cedeze folosinţa bicicletei niciunei alte persoane, fără acordul prealabil, scris al Proprietarului.

Lasă un răspuns

*